Dr. Sátorhelyi Tamás

1993-ban végeztem az Állatorvostudományi Egyetemen, Budapesten. A gyakornoki időt követően egy kollégámmal közös praxist alapítottunk Békásmegyeren.

Munkám egyre nagyobb részben egzotikus állatok gyógyításával telt. 2005-től a Tropicarium-Óceanárium ellátó állatorvosa vagyok. 2009-től a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi kar Egzotikus osztályán is dolgozom klinikus állatorvosként. A Magyar Vad- és Állatkerti Állatorvosok Társasága alapító tagja vagyok.

Az elmúlt években több tudományos és ismeretterjesztő cikkem jelent meg különböző lapokban. Az Egyetemen a Kedvtelésből tartott különleges állatok betegségei tantárgy „Hüllők gyógyászata” részét oktatom évek óta, emellett rendszeresen tartok előadásokat továbbképző konferenciákon.

Az elmúlt harminc évben mindig sok állatot tartottam otthon, többnyire hüllőket és madarakat. A hüllők közül leginkább a teknősök érdekelnek, húsznál több fajukat szaporítottam. Jelenleg is több mint hatvan teknőst gondozok otthon. Érdekelnek a madarak, elsősorban a háziasított díszpinty fajok, jelenlegi állományom 15 költőpár. Az ízeltlábúak közül lenyűgöznek az államalkotó fajok, több hangyakolóniát tartok terráriumban.

Szabadidőmben sokat kerékpározok, ha csak tehetem, munkába is azzal járok.

Kedvelt szakterületem a hüllők és a madarak ellátása.