Rendelő és kórház

Már régóta törtük a fejünket egy olyan rendelő kialakításán, amelyben az egzotikus állatok ellátása is ugyanolyan fontos, mint a többi négylábú kedvencé.

A rendelő helyiségére hosszas keresgélés után akadtunk rá. Az átépítési munkálatokat 2010 telén kezdtük meg.

Végleges formájában 2011 nyarára készült el.

 

     

 

Kórházi ellátás

Sajnos gyakran előfordul, hogy kedvenceinket kórházba kell felvenni, annak érdekében, hogy ellátásuk folyamatos és szakszerű legyen. Erre az esetre kórházunk kínál lehetőséget.Nyulak a kórházban:

A nyulak standard 95 cmX 50 cm alapterületű nyúlketrecekben kapnak helyet kórházunkban. A nyulak nálunk töltött idő alatt Versele-Laga, Trovet vagy Oxbow’s tápokat és szénát kapnak. A kórházi ellátás során naponta háromszor vesszük kézbe őket, vizsgáljuk meg, fecskendőből etetjük, és beadjuk a szükséges gyógyszereket. Az állatok hogylétéről általában telefonon tartjuk a kapcsolatot, de személyes látogatásra is van lehetőség, ha egy nyuszinak tovább kell nálunk maradnia.Tengeri malacok a kórházban:

A tengeri malacok 55 cmX 38 cm alapterületű dobozokban kapnak helyet kórházunkban apró házacskával, ahol biztonságban érezhetik magukat. A nálunk töltött idő alatt Versele-Laga, Trovet vagy Oxbow’s tápokat és szénát kapnak. A kórházi ellátás során naponta háromszor vesszük kézbe őket, vizsgáljuk meg, fecskendőből etetjük, és beadjuk a szükséges gyógyszereket. Az állatok hogylétéről általában telefonon tartjuk a kapcsolatot, de személyes látogatásra is van lehetőség, ha egy tengeri malacnak tovább kell nálunk maradnia.

 

 

Sünök a kórházban:

A sünök 55 cmX 38 cm alapterületű dobozokban kapnak helyet kórházunkban apró házacskával, ahol biztonságban érezhetik magukat. A nálunk töltött idő alatt Hill’s és Royal Canin tápokat kapnak. A kórházi ellátás során naponta háromszor vesszük kézbe őket, vizsgáljuk meg, fecskendőből etetjük, és beadjuk a szükséges gyógyszereket. Az állatok hogylétéről általában telefonon tartjuk a kapcsolatot, de személyes látogatásra is van lehetőség, ha egy sünnek tovább kell nálunk maradnia.

 

 

Macskák a kórházban:

A cicák nemsokára erre a célra kialakított speciális ketrecekben kapnak helyet kórházunkban, ahol biztonságban érezhetik magukat. A nálunk töltött idő alatt Hill’s és Royal Canin tápokat kapnak. A kórházi ellátás során naponta háromszor vesszük kézbe őket, vizsgáljuk meg, fecskendőből etetjük, és beadjuk a szükséges gyógyszereket. Az állatok hogylétéről általában telefonon tartjuk a kapcsolatot, de személyes látogatásra is van lehetőség, ha egy cicának tovább kell nálunk maradnia.

 Hüllők a kórházban:

A legtöbb vízi teknős melegítőpárnával felszerelt 55X38 cm-es alapterületű dobozokban kap helyet kórházunkban. A nálunk töltött idő alatt amennyiben az szükséges (felolvasztott) egyben fagyasztott kishalakat kínálunk fel számukra.

Kisebb testű kígyók, kaméleonok és szárazföldi életmódú teknősök erre a célra kialakított terráriumokban kapnak nálunk átmenetileg helyet. Ezeket a terráriumokat szükség esetén melegítő párnákkal, vagy lámpával melegítjük.

 

A nagyobb testű kígyók, illetve nagyobb szárazföldi életmódú teknősök 78 cm X 56 cm méretű dobozokban kapnak helyet. Szintén amennyiben az szükséges melegítőpárnával melegítjük őket.

A kórházi ellátás hüllők esetében gyakran a praktikusság miatt szükséges. A gyakori utazást –és az ezzel járó stresszt- elkerülendő szoktuk a kórházi ellátást javasolni. A hüllők anyagcseréje lassú, nem egyszer több hetet kell nálunk töltenie hidegvérű betegeinknek. Kórházi ellátásuk során folyamatosan figyelemmel kísérjük állapotukat, és megfelelő időközönként gyógyszeres ellátásban részesítjük őket. Az állatok hogylétéről általában telefonon tartjuk a kapcsolatot, de személyes látogatásra is van lehetőség.