Előjegyzés

Rendelőnkben a betegellátás előzetes időpont egyeztetés alapján történik, ez alól kivételt képeznek a sürgősségi ellátást igénylő esetek.

Kérjük, hogy látogatása előtt egyeztessen időpontot a +36-30-422-4964-es telefonszámon. Erre azért van szükség, hogy az adott idő alatt kizárólag Önnel és kedvencével foglalkozhassunk, és a várakozási időt minimálisra tudjuk csökkenteni.

Kérjük, hogy amennyiben első alkalommal jár nálunk, szíveskedjen a megbeszélt időponthoz képest 10-15 perccel előbb érkezni, hogy legyen elegendő idő az adatok pontos felvételére.

Előfordulhat, hogy az állatorvosi vizsgálat alapján időigényes beavatkozás(ok), például röntgen vizsgálat, altatásban történő vizsgálatok, vérvétel, infúziós kezelés válik szükségessé. Kedvence ezt az időszakot kórházunkban töltheti, és Ön egy későbbi időpontban tudja Őt elvinni.

Az állatorvosi vizitről bővebben itt olvashat

Amennyiben kritikus állapotban levő páciens érkezik és nincs szabad állatorvos, sajnos előfordulhat, hogy az időpontja ellenére Önnek és kedvencének mégis várniuk kell, hiszen ilyen esetben fontos az azonnali sürgősségi ellátás. Ilyen esetek szerencsére ritkán fordulnak elő, de erre is fel kell készülnünk.

Állatok akiket fogadunk: kutya, macska, kisemlősök (vadászgörény, nyúl, tengerimalac, egyéb kisrágcsálók, sünök, erszényesek), hüllők, kétéltűek, madarak

Állatok akiket nem fogadunk: mérgeskígyók, gazdasági haszonállatok

Ha kérdése van a fentiekkel kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal.

 

Mielőtt meglátogatna minket, érdemes átgondolnia a következőket:

Amennyiben állata már előzetes kezelésben részesült, kérjük hozza magával az állatorvosa által kiállított Beküldőlapot, melyet innen tölthet le.

Ha erre nincs lehetőség, kérjük kérdezzen rá, hogy állata milyen gyógyszereket kapott, vagy hozza el a kórlapját.

Rendelőnkben részletes kórlapot fog kapni az elvégzett vizsgálatokról és kezelésekről, és igény szerint egy kezelési tervvel visszairányítjuk Önt megszokott állatorvosához.

Ha egzotikus kedvencével érkezik hozzánk, kérjük gondolja át kedvence tartási körülményeit. 

A könnyebb idetalálás érdekében az Exo-Pet Állatgyógyászati Centrum elhelyezkedéséről itt tájékozódhat.

 

Mire érdemes odafigyelnie kedvence szállításakor:

Macskák, vadászgörények, nyulak, esetleg kis testű kutyák szállítására legalkalmasabb egy macskaszállító doboz. Macskák szállításakor különösen fontos, hogy ne pórázon vagy kézben érkezzenek, mert sok esetben biztonságosabban érzik magukat, és így az utazás és az esetleges várakozás kisebb stresszel jár.

Tipp: érdemes a szállító dobozt a lakásban, kedvence számára hozzáférhető helyen tartani, így a dobozt sem fogja egyértelműen az állatorvosi vizithez kapcsolni, és az utazás is stressz mentesebb lesz.

Kutyával, bármennyire is jól nevelt, érdemes nyakörvvel vagy hámban, pórázon érkezni.

Kisemlősöket kis méretű szállítódobozban szállítsunk. Nyáron légkondicionált autóban vagy hideg vizes palack mellet érdemes őket elhozni.

Madarak számára a sötét, jól szellőző dobozban vagy madárszállító boxban történő szállítás okozza a legkisebb stresszt. A minél kisebb stressznek főleg légzőszervi tünetek esetében, illetve súlyosan beteg madárnál van jelentősége.
A kevésbé félénk és nem súlyosan beteg madarat akár kalitkában is szállíthatjuk.

Kétéltűek és hüllők szállítására legalkalmasabb egy hűtőtáska vagy hungarocell doboz. Ezen belül teknősöket és kétéltűeket műanyag dobozban, míg gyíkokat és kígyókat vászonzsákba érdemes csomagolni. Télen a hűtőtáskába egy langyos vízzel töltött műanyag flakont érdemes helyezni, míg nyáron a hűtőládába az állaton kívül ne csomagoljunk mást, így megvédhetjük állatunkat a hőgutától. A kaméleonok különösen érzékenyek a szállítással járó stresszre, így az ő elhelyezésükre egy műanyag doboz a legalkalmasabb, amibe stabilan ága(ka)t érdemes helyezni, amibe útközben kapaszkodhatnak.

Kéknyelvű szkink hungarocell dobozban, langyos vízzel feltöltött palackkal. Ideális szállítás, hideg időben.