Szabó Flóra

Kutyám betegsége idején kerültem közelebbi kapcsolatba állatorvosi rendelőkkel és az ott dolgozó asszisztensekkel. Egészen magával ragadott a hangulat, ahogy figyeltem a munkájukat, így még abban az évben elvégeztem egy asszisztensi tanfolyamot. Az addigi állásomat nem adtam fel, de eljártam egy budapesti rendelőbe önkéntesként, hogy tanuljak és lássam, tényleg tetszik-e ez a munka. Néhány hónappal később a Szent István Egyetem Egzotikus Osztályán állást ajánlottak, így ott dolgoztam közel két évig.

2014-ben, egy éves képzés keretein belül végeztem, mint kutya-fizioterapeuta, majd felvételt nyertem a Magyar Kisállat Fizioterápiás Társaság tagjai közé. Az elmúlt évben azzal próbálkoztam, hogy főként a kutyáknál és lovaknál jól bevált masszázstechnikák és gyógytorna elemek egzotikus állatokon is alkalmazhatóak legyenek a meglévő korlátok figyelembevételével. Kezeltjeim között volt már vadászgörény, nyúl, tengerimalac, papagáj.

A kisállatok közül azonban a szívemhez legközelebb mégis a kutyák állnak. Zselét hat éve fogadtam örökbe, azóta aktív társam a munkában (2013 óta igazolvánnyal rendelkező terápiás kutya; segítő a kutyaiskolán viselkedésproblémás kutyák rehabilitációjában), s lelkes önkéntes a hegyi túráinkon.