Gilián Lilla

Állatgyógyászati » Centrum | 2015. december 27. 13:19 | Utolsó módosítás: 2016. január 18. 15:35

Már gyerekkoromban, ha megkérdezték, hogy mi leszek, ha nagy leszek, azt válaszoltam: fagylaltárus  és kisállat-kereskedő. Úgy tűnik az alma nem esett túlságosan messze a fájától, már ami a kisállat vonalat illeti. És az a legenda is járja, hogy oviban én voltam, aki a cserebogarakkal ijesztgette a fiúkat…
 
Az egyetemet Keszthelyen, a Georgikon Karon végeztem el 2009-2015 között, természetvédelmi mérnökként. Az egyetemi éveim alatt a botanika irányába kanyarodtam el, főként a hazai vad orchideafajok világába merültem mélyen bele, több fajról kutatásokat végeztem. Az állatvilág sokszínűségét is lenyűgözőnek tartom, amikor csak lehetőségem adódik, a veszélyeztetett és kihaló félben lévő állatfajok védelmi programjait támogatom.
 
2012-ben a gyakorlati időmet a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságnál töltöttem, amelynek során egy hónapon át a Dinnyési-fertő madárgyűrűző-táborában vettem részt. Addig is érdekelt a madarak változatossága, mivel édesapám nagy madarász, de úgy gondolom a mélyebb szakmai érdeklődésem itt kezdett kibontakozni irántuk. A madarakon kívül főként az emlősök és a lepkék érdekelnek még.
 
Mindezeken kívül nagyon szeretek kirándulni, fotózni, és otthon az orchideáimmal és a két degummal foglalkozni.
 
 
 

 

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás