Szakrendelés hüllőknek

A hüllőkkel foglalkozó állatorvosok abban különböznek a kutyás-cicás állatorvosoktól, hogy tovább képezték magukat ezeknek a különleges állatoknak ellátásra. Fontos, hogy nagy különbségek vannak az emlősök és a hüllők szervezete között. Ezért az alkalmazott gyógykezelés sok esetben eltér az emlősöknél használtnál.

A hüllők egészségét és a betegségek kialakulását alapvetően befolyásolják a tartás körülményei.  A különböző hüllőfajok eltérő igényeinek ismerete elengedhetelen a sikeres gyógykezelésükhöz. 

Fontos megjegyezni, hogy a hüllők betegségeinek diagnózisa sokszor nem egyszerű. Betegség esetén kevés és nem jellegzetes tünetet mutatnak. A pontos kórjelzés érdekében gyakran van szükség kiegészítő vizsgálatokra, mint a RTG, vérvizsgálat, mikrobiológiai vizsgálat. 

Mivel a hüllők nem mutatnak jól látható, nyilvánvaló betegségtüneteket, betegségük sokszor csak előrehaladott állapotban feltűnő. Sokszor előfordul, hogy csak súlyos, előrehaladott állapotban kerülnek rendelőbe. Mindezen nehézségek ellenére a hüllőket sok esetben sikerrel lehet gyógyítani.

A kétéltűek és hüllők szakrendelésén dr. Schütz Éva és dr. Sátorhelyi Tamás várja a gyógyulni vágyó hüllőket.