top of page

A KÓRHÁZ

Súlyos esetekben előfordulhat, hogy állatunknak kórházi gyógykezelésre van szüksége. Az Exo-Petben három különálló kórházzal rendelkezünk, hogy betegeink nyugodtan, fajuknak, speciális igényeiknek megfelelően legyenek elhelyezve. A hüllők és madarak részére egy melegebb klímával rendelkező helyiséget tartunk fent. A hüllők külön akváriumban/terráriumban kapnak helyet. A madarakat a fajnak és méretnek megfelelő kalitkákban helyezzük el.  A nyulak és kisemlősök számára egy másik kórterem áll rendelkezésre. Pácienseink külön-külön ketrecekben kapnak elhelyezést. Harmadik helyiségünk csak cicák számára készült. Speciális ketrecekkel nyugalomban tölthetik kórházi idejüket.

KISEMLŐS KÓRHÁZ

Nyulaknál és növényevő rágcsálóknál sok esetben találkozunk hirtelen kialakult, nem evéssel és a normál bélműködés leállásával járó akut megbetegedésekkel. Ezek kezelése kórházi elhelyezés nélkül elképzelhetetlen. Az ilyenkor létfontosságú infúziós kezelés, mesterséges táplálálás és komoly fájdalomcsillapítás csak kórházi körülmények között valósítható meg. Kisrágcsálóknál ritkábban van szükség kórházi kezelésre, de egyes súlyos megbetegedések náluk is indokolttá tehetik az intenzív ellátást. Betegeink kórházi elhelyezése az adott állatfaj igényeinek figyelembevételével történik.

0108.jpg

MADÁR KÓRHÁZ

Ha beteg állapota megköveteli, rendelőnkben lehetőség van kórházi elhelyezésre. Tünetrejtő tulajdonságuk miatt a díszmadarak gyakran súlyos állapotban kerülnek vizsgálatra, étvágytalanság esetén otthoni táplálásuk és a gyógyszerbeadás a tulajdonos számára az esetek többségében nagyon nehezen kivitelezhető. Minden ilyen esetben biztonságosabb a madarat kórházban hagyni, mert az energia és folyadékhiány, a nem megfelelően beadott gyógyszerek a madár állapotának gyors romlásához vezethetnek. A kórházi kezelés során lehetőség van az általános állapot minél gyorsabb stabilizációjára infúziós terápia és mesterséges táplálás segítségével, miközben a szükséges diagnosztikai vizsgálatokat elvégezzük. Magasabb kockázatú műtéti beavatkozásokat követően is célszerű lehet a betegek kórházi megfigyelése. Kórházi felvételkor a tulajdonos minden esetben részletes tájékoztatót kap a kórház működési rendjéről, beleértve a telefonos érdeklődési és látogatási lehetőségeket is.

0080.jpg

MACSKA KÓRHÁZ

Amennyiben a betegség súlyossága egész napos megfigyelést vagy folyamatos kezelést igényel, szükség lehet kórházi felvételre. Rendelőnkben nyugodt környezetben, speciális kórházi boxokban, macskabarát módon történik betegeink kórházi ellátása. Teljes bentlakásos kezelést csak indokolt esetben alkalmazunk, attól függően, hogy mi jelent az adott cica esetében nagyobb stresszt: ha naponta hozzák és viszik őt, vagy pedig nálunk kell töltse az egész napot.

0130.jpg

HÜLLŐ KÓRHÁZ

A hüllők gyógyulása lassú folyamat, amelynek során hosszadalmas ellátást kell biztosítanunk a gondozott egyedeknek. Sokszor olyan gyógyszereket kell adagolni az állatnak, ami otthoni körülmények között nem lehetséges. Ilyenkor kórházi ellátásra van szükség. Rendelőnk 3 kórháza közül az egyik csak hüllőknek és madaraknak ad helyet. A hüllők kórházi ellátása magában foglalja a kezeléseket, a megfelelő körülmények biztosítását (hőmérséklet, páratartalom) valamint a takarmányozást is.

Image by Max Titov
bottom of page