SZAKTANÁCSADÁS

A kétéltűek és hüllők megbetegedéseinek egy jelentős része elkerülhető a megelelő tartási és takarmányozási módszerekkel . . .

ENDOSZKÓPOS IVARMEGHATÁROZÁS

Egyes hüllőfajokban (gyíkok, teknősök) az állat ivarának meghatározása külső jelekből (ivari dimorfizmus, viselkedés) sz . . .

MICROCHIP BEHELYEZÉSE

A Washingtoni Egyezmény (CITES) egyes kategóriáiba sorolt hüllőknek (pl. görög teknős) egyedi azonosításáról, jogszabály . . .

KÍGYÓK SZONDÁZÁSA

Kígyók ivarmeghatározásának legelterjedtebb módja a kloákán át való szondázás. Ilyenkor a kígyó hemipéniszének megléte v . . .

VESEPROBLÉMÁK FELKUTATÁSA ÉS KEZELÉSE

A fogságban terráriumban tartott hüllők nem tökéletes tartása sokszor eredményez veseproblémákat, illetve gyakran találk . . .

SZAPORODÁSBIOLÓGIAI PROBLÉMÁK KIVIZSGÁLÁSA

Nőstény hüllőkben ivarérés után az egyik leggyakoribb problémát, a különböző szaporodásbiológiai megbetegedések okozzák. . . .

TRAUMA

A mindennapi élet során előfordulhatnak balesetek, ilyenkor hüllőink megsérülhetnek. Ide tartoznak az égési sérülések ép . . .

RÖNTGENFELVÉTEL KÉSZÍTÉSE

A hüllők speciális sajátosságai miatt kevés kiegészítő vizsgálatra van lehetőségünk, de a röntgenfelvétel készítése ezen . . .

GERINCTELEN ÁLLATOK ELLÁTÁSA

Gerinctelen állatok ellátására leggyakrabban madárpókok és szárazföldi életmódú csigák esetén kerül sor rendelőnkben. Ez . . .

AXOLOTLOK ELLÁTÁSA

A kétéltűek ellátása során külön kiemeljük az axolotlokat, már csak azért is, mert ők a leggyakrabban tartott hobbi kété . . .